Schroth gyakorlatok

/Schroth gyakorlatok
Schroth gyakorlatok 2018-03-21T12:31:21+00:00

schroth gyakorlatSchroth gyakorlatok

A Schroth módszer alapján összeállított gyakorlatok nem szabványos tornagyakorlatok. Olyan speciális, összetetett mozgást igényelnek, ami légzésterápiával van kombinálva.

Emiatt elsajátításuk kizárólag szakemberrel lehetséges, aki folyamatosan korrigál és biztosítja a Schroth gyakorlatok helyes és ezáltal hatékony végrehajtását.

Katharina Schroth fejlesztette ki a gerincferdülés kezelésére szolgáló Schroth-módszert az 1900-as években Németországban. Azért kezdett el ezzel foglalkozni, mert saját maga is ezzel a deformitással küszködött. Mára Németországban orvosok által is elismert Schroth féle scoliosis központ van.
A Schroth 3 dimenziós scoliosis terápia nem csak az oldalirányú görbületeket korrigálja. hanem a csigolyák csavarodása közben kialakult bordapúpokat is.

Egy kezdő Schroth gyakorlatot a videóban mintaként megtekinthet!

Schroth minta videó

A Schroth terápia elvei alapján összeállított kezelés lényege, hogy elérjük a gerinc maximális aktív nyújtását, majd háromdimenziós légzéssel a törzset eredeti helyzetébe állítjuk. Ebben a testhelyzetben végzünk izomerősítő és nyújtó gyakorlatokat. A Schroth terápia sikerének és a gerincferdülés hatékony kezelésének alapfeltétele a gyakorlatok rendszeres, napi elvégzése.

A gerincferdülés kezelésére szolgáló Schroth terápia megkezdése előtt vendégeinknek állapotfelmérésen szükséges részt venniük, hogy felmérjük a gerinc, a szív- és érrendszer aktuális állapotát, és a legmegfelelőbb kezelési tervet tudjuk nyújtani. Az Arthuman Központban a Schroth terápia 30 és 50 perces kezelésekből áll.

Jelentkezem Schroth konzultációra
Megnézem a Schroth terápiát
Elolvasom Rebeka gyógyulását
Elolvasom Noémi gyógyulását
Elolvasom Fanni gyógyulását
VÁRJON!
Tudta, hogy most 50% kedvezménnyel jelentkezhet gerincferdülés szűrésre?