skip to Main Content
+36-30-190-7315 arthuman@arthuman.hu

Schroth terápiaSchroth terápia gerincferdülés / scoliosis kezelésére!

Katharina Schroth fejlesztette ki a gerincferdülés kezelésére szolgáló Schroth-módszert Németországban, ami a Schroth terápia alapja. Azért kezdett el ezzel foglalkozni, mert saját maga is ezzel a deformitással küszködött. Mára Németországban orvosok által is elismert Schroth féle scoliosis központ van.
A Schroth 3 dimenziós scoliosis terápia nem csak az oldalirányú görbületeket korrigálja. hanem a csigolyák csavarodása közben kialakult bordapúpokat is. Célunk, hogy a megfelelő korrekcióval rögzítsük a beteget a jó tartáshelyzetben, megéreztessük vele a valódi középhelyzetet, normalizáljuk a belső testképét.

Kinek ajánljuk a Schroth terápiát?

  • gerincferdülés, gerincproblémák esetén, ha szemmel látható változást szeretne elérni
  • ha már tornázott, de nem elégedett az eredménnyel
  • ha verhetetlen áron szeretne megtanulni a Schroth gyakorlatokat

Jelentkezzen most állapotfelmérésre!

A Schroth terápia célja

A Schroth terápia célja a növekedés befejezéséig a gerinc görbületének csökkentése, ill. progressziójának lassítása, megállítása, vagyis a tartás korrigálása, stabilizálása, a korrigált tartás érzet kialakítása. A későbbiekben a terápia feladata a gerinc deformitásából eredő izom és ízületi elváltozások, a fájdalom elkerülése, csökkentése, a teljesítőképesség fokozása, a tüdőfunkció növelése, a pszichés ártalmak csökkentése, a törzs esztétikai korrekciója.

A Schroth terápia folyamata

A terápia mindig személyre szabott, hiszen nincs két egyforma gerinc és nincs két egyforma gerincferdülés. A gyakorlatok összeállítása kizárólag az egyéni eltérések alapján lehetséges. A feladatok nem hagyományos szemléletű torna gyakorlatok, szakszerű betanítás, irányítás nélkül azok elsajátítás nem lehetséges. A kezelési időtartam hossza függ a páciens elváltozásának mértékétől, mozgáskoordinációs képességétől.

A Schroth terápiát megelőző állapotfelmérésen és konzultáción a terapeuta a felmerült kérdésekre személyre szabottan tud válaszolni!

Jelentkezzen most állapotfelmérésre!

Back To Top
Várjon! Gyógytorna megoldást keres és nem kapott választ kérdésére?
Segíthetünk?