Skip to content

Fanni története – Gerincferdülés gyógyulás – kezelése

Fanni, 16 éves – gerincferdülés gyógyulás

gerincferdülésMagas, vékony, gyenge izomzatú tanuló volt, aki 35 fokos főgörbületű, több irányban erősen deformált gerincferdüléssel érkezett. A kezelőorvos gyógytornát és fűzőkezelést rendelt el.

Miután Fanni kamasz korban volt, zavarta, hogy esztétikailag is látszott rajta a gerincferdülés. Ezért kifejezetten motivált volt a változás elérésében. Nem kellett különösebben győzködni a gyógytorna, a Schroth torna végzésének fontosságáról.

Az első hetekben heti háromszor fél órás Schorth szerinti terápiát végeztünk a rossz terhelhetőség és tanulási folyamat nehézsége miatt, valamit a fűzőhöz való hozzászokást és annak használatát helyeztük előtérbe. Későbbiekben a rendszeres fűzőhasználat mellett a heti kétszer egy órás Schroth torna lett a közös konszenzus.

A lelkiismeretes fűzőviselés és következetes, kitartó, mindennapi otthoni gyakorlások eredményeként a következő negyedéves kontrollon 12 fokos javulás volt tapasztalható a főgörbületen.

Látványosan javultak a gerinc kondíciói is, a lány testtartása is teljesen átalakult és izomzata is hozzáerősödött a megfelelő tartás kivitelezéséhez. A fél éves kontroll kicsit kevesebb, de javuló tendenciát mutatott. Két évvel később a fűző szakaszos elhagyása is lehetővé vált, de a tornákat egyénileg otthon tovább végezte naponta. 20 fok körüli főgörbületnél kezdett stagnálni a javulás, mely fűző nélkül, csak torna mellett stabil maradt.

Vizsgálati, Kezelési lehetőségek

Pácienseink véleménye

Idős korom miatt mindenki le akart beszélni arról, hogy egy új kezelésbe fogjak feleslegesen. Szerencsére nem hagytam magam, mert nagyon zavart, hogy a gerincferdülésem miatt komoly légzési problémáim voltak. Elszántan végeztem otthon is a gyakorlatokat és ma is ezt teszem. Sokkal jobb a közérzetem és megszűnt a szúró érzés is. Köszönöm

Márton Józsefné
Rating: 5

Scheuerman betegség miatt jöttem az Arthuman Központba, emellett a fejem is nagyon gyakran fájt. Kaptam a problémámra több gyakorlatsort, amiket azóta is szorgalmasan végzek. A panaszaim nagymértékben csökkentek! Köszönöm

Vass Júlia
Rating: 5

A Schroth kezeléseket követően a 11 éves lányom vizsgálati eredménye nagyon jó lett. Az oldalirányú görbület megszűnt és a nyaki görbület is sokat mérséklődött. A háti púp görbülete a 30 coob fokról 10 coob fokra csökkent. Nagy az öröm, hisz a kitartó munkának meg lett az eredménye gyógytornászunk segítségével.

Körmendi Krisztina
Rating: 5
Kérjük, ossza meg!

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top