Skip to content

Schroth konzultáció

Schroth konzultáció és állapotfelmérésSchroth terápia

A terápiát megelőző állapotfelmérés 60 perces manuális állapotfelmérést tartalmazó konzultáció általános ismertetéssel. 

Hogyan történik az állapotfelmérés?

Az első alkalom időtartama 60 perc. Az állapotfelmérés manuális vizgálat és konzultáció általános ismertetéssel, melyet gyógytornász végez. A terápiát kvalifikált Schroth terapeuták végezhetik, így az állapotfelmérést és/vagy kezelést rendelőnkben Schroth terapeuták végzik.

A vizsgálat alkalmával tájékoztatást adunk a teljes test elváltozásairól, különös tekintettel a gerincre, ill. annak deformitására, s szemléltetjük azt. Ismertetjük a problémák kialakulásának okait és kezelési lehetőségeket vázolunk fel pácienseinknek, ami természetesen több módszerre is kiterjed.

A személyes állapotfelmérés során vizsgáljuk:

 • a páciens kórtörténetét
 • a gerinc, a vázrendszer állapotát, a testtartásbeli eltéréseket
 • az izomzat állapotát
 • a mozgásterjedelmet és betegségének függvényében elvégezzük a szükséges mozgáshatáros vizsgálatot
 • szükség esetén egyéb mozgásteszteket végzünk
 • halmozott tünetek esetén a kiemelt testrészt részletesen vizsgáljuk

Mit kap az első Schroth  alkalom során?

 • Általános állapotáról, a gerincről, az elváltozásokról információt. A terápia komplex mozgásforma, amiről konzultációnk során részletes tájékoztatást nyújtunk.
 • Gyermekek kezelése esetén a szülő terápiában betöltött szerepét ismertetjük.
 • Amennyiben a terápia valóban indokolt, szükség esetén javaslatot adunk képalkotó eljárással végzett gerinc felvétel készítésére, ami segíti a jövőbeni terápia sikerét
 • Szóbeli kezelési tervet. A terapeuta javaslatot ad az alkalmazandó módszerre, ami az elváltozás mértékének, milyenségének függvénye. Javaslatot tesz továbbá a gyakoriságra, a kezelések hosszára.
 • Lehetőség nyílik az egyéni kérdések megbeszélésre.
 • Az első alkalommal a cél az állapot gyógytora szempontból történő felmérése. Az állapotfelmérést követően az időkeret függényében az alap gyakorlatsor betanítása is elkezdődik. Az időtartam 60 perc, melyből az állapotfelmérés időszükséglete a páciens panasza összetettségének függvénye.

 Állapotfelmérés célja

* A gerincferdülés és a páciens állapotának figyelembe vételével kezelési program kialakítása. Ez a pácienssel történő egyeztetéssel történik.

* A terápia menetrendjének megbeszélése (kezelések időtartama, sűrűsége).

* Schroth terápiára alkalmasság megállapítása. Lehetnek ugyanis olyan körülmmények, amik a terápia sikerét még indokoltság esetén is befolyásolhatják (pl. térlátás hiánya).

Tegyen egészségéért és gyógyuljon! Jelentkezzen most állapotfelmérésre és gyógytornára!


Kérjük, ossza meg!

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top