Schroth gyakorlatok

//Schroth gyakorlatok

schroth gyakorlatSchroth gyakorlatok

A Schroth módszer alapján összeállított gyakorlatok nem szabványos tornagyakorlatok, nem hasonlít a megszokott mozgásformákra. Olyan speciális, összetett mozgást igényelnek, ami légzésterápiával van kombinálva. A gyakorlatok összetett mozgáskoordinációt igényelnek. A Schroth terápia alapvetően eltér a többi hagyományos gyógytorna kezelésektől, mivel 3 dimenzióban korrigál.

Emiatt elsajátításuk, betanulásuk kizárólag szakemberrel lehetséges, aki folyamatosan korrigál és biztosítja a Schroth gyakorlatok helyes és ezáltal hatékony végrehajtását.

A Schroth 3 dimenziós scoliosis terápia nem csak az oldalirányú görbületeket korrigálja, hanem a csigolyák csavarodása közben kialakult bordapúpokat is.

A Schroth terápia során alkalmazott forgatólégzés nem egy klasszikus mellkast átszellőztető légzőtorna, hanem a korrekciós folyamatba szorosan beilleszkedő derotációs eszköz. Legfontosabb célja a mellkasi kiemelkedések csökkentése, a behúzódások kiemelése, és ezen keresztül a mellkasi mobilitás megtartása. A forgatólégzéssel nem csak a bordák deformitását, hanem a gerinc rotációját is pozitívan befolyásoljuk.

Egy kezdő Schroth gyakorlatot a videóban mintaként megtekinthet!

Schroth minta videó

A Schroth terápia kezelés lényege, hogy elérjük a gerinc maximális aktív nyújtását, majd háromdimenziós légzéssel a törzset eredeti helyzetébe állítjuk. Ebben a testhelyzetben végzünk izomerősítő és nyújtó gyakorlatokat. A Schroth terápia sikerének és a gerincferdülés hatékony kezelésének alapfeltétele a gyakorlatok rendszeres, napi elvégzése. Emiatt a terapeuta házi feladatot ad a páciensnek, aminek végzését közösen megbeszélik a kezelés alkalmával.

A gerincferdülés kezelésére szolgáló Schroth terápia megkezdése előtt pácienseinknek állapotfelmérésen szükséges részt venniük, hogy felmérjük a gerinc, a szív- és érrendszer aktuális állapotát, és a legmegfelelőbb kezelési tervet tudjuk nyújtani. A terapeuta a gerinc egyedi görbületei alapján állítja össze a programot. Az első alkalom során az állapotfelmérést követően elkezdődik az alap gyakorlatsor betanítása is. Az Arthuman Központban a Schroth terápia 30 és 50 perces kezelésekből áll.

Gyógytorna megoldást keres?


Elolvasom Rebeka gyógyulását
Elolvasom Noémi gyógyulását
Elolvasom Fanni gyógyulását
2018-10-06T18:17:08+00:00Szerző |Schroth|0 Comments
Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, illetve szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

Bejegyzés

VÁRJON!
Tudta, hogy most 50% kedvezménnyel jelentkezhet gerincferdülés szűrésre?